Vernieuwde Pathé bioscoop

published on:

Het gebouw Pathé Schouwburgplein in Rotterdam is in het afgelopen half jaar flink opgeknapt. De lichte, witte en deels transparante gevel oogt vele malen frisser en maakt van dit bekende bioscoopgebouw weer een waardige blikvanger.

Voor dit gebouw uit 1995 zocht Epicurus, als bouwdirectie in opdracht van Pathé, naar de persoon die aan de basis stond van deze complexe constructie. Deze basis ligt bij Jaap Westerman, directeur van SWINN, die destijds als constructieontwerper bij de nieuwbouw betrokken was.

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp van Koen van Velsen architecten oogt vriendelijker. De nieuwe horecagelegenheid tussen De Doelen en Pathé maakt de doorgang vanaf het station naar het plein een stuk aantrekkelijker. En door de vernieuwde gevel heeft de bioscoop een lichtere uitstraling.
Eén van de constructieve uitdagingen lag bij de uitvoering van de nieuwe gevel. In nauw overleg met Dura Vermeer hebben wij een gedetailleerd plan ontwikkeld waarbij de steiger, door het dek heen, direct op de betonnen parkeergarage geplaatst werd.

3D-model

Inzichtelijkheid bij complexe verbouwingen is voor alle partijen meer dan welkom ter voorkoming van risico’s of fouten. Hiervoor hebben wij voor de nieuwe horecagelegenheid de verschillende fasen: bestaand, sloop én de nieuwe situatie, afzonderlijk in ons 3D-model aangegeven.

Meer over onze constructieve bijdrage leest u op onze website: Pathé Schouwburgplein.