Project

BILT modelwoning

De modelwoning is gebouwd met het unieke BILT bouwsysteem waarmee zeer diverse woningen samengesteld kunnen worden. Het systeem bestaat uit modulaire, geheel afgewerkte wand- en vloerpanelen die dragen, scheiden en isoleren.

Locatie:
Utrecht
Opdrachtgever:
BILT - Utrecht
Architect:
Sluijmer Architectuur - De Bilt
Aannemer:
Huijberts gevelbouw - Opmeer

BEKIJK DE VIDEO

Max Brobbel, Partner BILT

Zonder de constante beschikbaarheid van expertise van SWINN had de ontwikkeling van dit bouwsysteem vele malen langer geduurd.

Max Brobbel, Partner BILTBILT

Projectinformatie

BILT heeft een uniek bouwsysteem ontwikkeld waarmee zeer diverse woningen samengesteld kunnen worden. Dit geheel nieuwe bouwsysteem wijkt sterk af van de gangbare bouw.

Na 3 jaar aan voorbereiding, ontwikkeling en testen is met dit bouwsysteem een spectaculaire BILT modelwoning gebouwd. Deze woning bewijst dat “anders bouwen” zowel succesvol kan zijn als gepaard kan gaan met architectonisch hoge kwaliteit.

BILT huizen zijn circulair.
Het BILT bouwsysteem bestaat uit modulaire, geheel afgewerkte wand- en vloerpanelen die dragen, scheiden en isoleren. Hierdoor kunnen de woningen eenvoudig en snel aan elkaar gemonteerd worden en zijn wijzigingen makkelijk door te voeren. Of het nu gaat om interne wijzigingen of om de omvang van de woning.

BILT huizen zijn onderhoudsvrij en produceren energie. Bij de productie van de onderdelen worden geen schaarse materialen gebruikt, er zijn geen bouwfouten en er ontstaat geen restafval. Aan het eind van de cyclus worden de materialen gerecycled.