Project

De President

De President is een nieuw herontwikkeld complex met 157 appartementen, 2 penthouses met royaal dakterras en een 2-laagse half verdiepte parkeergarage.

Locatie:
Den Haag
Opdrachtgever:
Queenstaete III B.V. - Den Haag
Architect:
Klunder Architecten - Rotterdam
Aannemer:
Heembouw Wonen - Roelofarendsveen

Projectinformatie

Keldervloer als fundering op het Verhulstplein

Door integraal te werken voorkomt SWINN hoge bouwkosten.

Op het Verhulstplein in Den Haag staan veel kantoren leeg. De gemeente Den Haag heeft hier een woonplein met veel groen laten realiseren. De twee naast elkaar staande kantoren Verhulstplein 14 en 17 zijn gesloopt en herontwikkeld tot een wooncomplex met 157 nieuwbouwappartementen, ‘De President’ genaamd, met daaronder een half verdiepte tweelaagse parkeergarage.

SWINN werd al vroeg betrokken in het ontwerpproces, waardoor het integraal zijn expertise heeft in kunnen zetten. Dit leidde tot een constructieve oplossing om de parkeerkelder op zo’n diepte te positioneren, dat de keldervloer meteen dienstdoet als plaatfundering. Door deze oplossing was er geen extra paalfundering nodig. De belasting wordt nu via verdikte stroken rechtstreeks op de harde zandlaag afgedragen. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp bijzonder kostenefficiënt is. Door het gebruik van de eindige-elementenmethode kon berekend worden hoe om te gaan met de vele sparingen in de betonwanden.