Project

De President

De President is een nieuw complex met 157 appartementen en 2 penthouses met een royaal dakterras en een 2-laagse half verdiepte parkeergarage.

Locatie:
Den Haag
Opdrachtgever:
Queenstaete III B.V. - Den Haag
Architect:
Klunder Architecten - Rotterdam
Aannemer:
Heembouw Wonen - Roelofarendsveen

Projectinformatie

Keldervloer als fundering op het Verhulstplein

Door integraal te werken voorkomt SWINN hoge bouwkosten.

Op het Verhulstplein in Den Haag staan veel kantoren leeg. De gemeente Den Haag wil hier een woonplein met veel groen van maken. De twee naast elkaar staande kantoren Verhulstplein 14 en 17 worden gesloopt en hier komen 157 nieuwbouwappartementen, ‘De President’ genaamd. Onder de nieuwbouw komt een tweelaagse parkeergarage.

SWINN werd al vroeg betrokken in het ontwerpproces, waardoor het integraal zijn expertise heeft in kunnen zetten. Dit leidde tot een constructieve oplossing om de parkeerkelder op zo’n diepte te positioneren, dat de keldervloer meteen dienstdoet als plaatfundering. Door deze oplossing is er geen extra paalfundering nodig, maar wordt de belasting via verdikte stroken rechtstreeks op de harde zandlaag afgedragen. Dit zorgt ervoor dat het ontwerp bijzonder kostenefficiënt is. Door het gebruik van de eindige-elementenmethode kon berekend worden hoe om te gaan met de vele sparingen in de betonwanden.