Project

Moeder en Kind Centrum

De bouw van het Moeder en Kind Centrum van het St. Antonius Ziekenhuis is gestart. Hierin komt een IC unit en 2 extra verpleegafdelingen.

Locatie:
Utrecht
Opdrachtgever:
St. Antonius Ziekenhuis - Utrecht
Architect:
de Jong Gortemaker Algra - Rotterdam (Total Engineering)
Aannemer:
Laudy Bouwservice - Nijmegen

BEKIJK DE VIDEO

Projectinformatie

SWINN speelt in op toekomstige veranderingen.
Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht wordt uitgebreid. Achter het bestaande gebouw komt een nieuw pand met drie verdiepingen. Daarnaast komen er twee nieuwe bouwlagen boven op een bestaande vleugel. In totaal een uitbreiding van ruim 7.000 m². De nieuwbouw gaat onderdak bieden aan een centrum voor geboortezorg, een Intensive Care Unit en twee verpleegafdelingen. Het meest in het oog springende onderdeel van de bouw is het nieuwe centrum voor geboortezorg. Dat krijgt onder meer 32 comfortabele, sfeervolle gezinssuites.

Zorg voor flexibiliteit
In de zorg zijn er continu ontwikkelingen, en daarmee veranderen de eisen aan een gebouw mee. Om hierop in te kunnen spelen heeft SWINN de twee nieuwe vleugels volledig vrij indeelbaar gemaakt met kanaalplaatvloeren die 14 meter overspannen. Met een uitgekiend sparingsprotocol is precies duidelijk wat er later mogelijk is ten aanzien van nieuwe sparingen voor installaties. Om schoonmaakwerkzaamheden te vergemakkelijken is met rechthoekige kolommen een volkomen vlakke binnenzijde gecreëerd. Ook in de hoogte heeft SWINN voor flexibiliteit gezorgd: De beide vleugels kunnen in de toekomst naar behoefte worden uitgebreid tot acht bouwlagen. De installatieruimte die nu op het dak zit, valt dan binnen het gebouw.