Project

Moeder en Kind Centrum

De uitbreiding van het St. Antonius Ziekenhuis bestaat uit een IC unit, 2 verpleegafdelingen en het Moeder en Kind Centrum met 32 gezinssuites.

Locatie:
Utrecht
Opdrachtgever:
St. Antonius Ziekenhuis - Utrecht
Architect:
Gortemaker Algra Feenstra - Rotterdam (Total Engineering)
Aannemer:
Laudy Bouwservice - Nijmegen

Projectinformatie

SWINN speelt in op toekomstige veranderingen.
Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht is uitgebreid. Achter het bestaande gebouw is een nieuw pand met drie verdiepingen gerealiseerd. Op de bestaande vleugel zijn twee nieuwe bouwlagen gebouwd. In totaal een uitbreiding van ruim 7.000 m². De nieuwbouw geeft onderdak aan een centrum voor geboortezorg, een Intensive Care Unit en twee verpleegafdelingen. Het meest in het oog springende onderdeel van de bouw is het nieuwe centrum voor geboortezorg. Dat krijgt onder meer 32 comfortabele, sfeervolle gezinssuites.

Zorg voor flexibiliteit
In de zorg zijn er continu ontwikkelingen, en daarmee veranderen de eisen aan een gebouw mee. Om hierop in te kunnen spelen heeft SWINN de twee nieuwe vleugels volledig vrij indeelbaar gemaakt met kanaalplaatvloeren die 14 meter overspannen. Met een uitgekiend sparingsprotocol is precies duidelijk wat er later mogelijk is ten aanzien van nieuwe sparingen voor installaties. Om schoonmaakwerkzaamheden te vergemakkelijken is met rechthoekige kolommen een volkomen vlakke binnenzijde gecreëerd. Ook in de hoogte heeft SWINN voor flexibiliteit gezorgd: De beide vleugels kunnen in de toekomst naar behoefte worden uitgebreid tot acht bouwlagen. De installatieruimte die nu op het dak zit, valt dan binnen het gebouw.