BIM

Building Information Modeling.

Al vanaf 2009 werken wij in 3D met Revit en zijn wij betrokken bij BIM-projecten. Integraal met onze projectpartners zetten we het ontwerp op in BIM. Door de ruime ervaring met deze efficiƫnte werkmethode nemen we regelmatig een leidende rol in projecten. Hiermee inspireren we andere projectpartners zoals de aannemer en leveranciers om mee te BIMmen.

Steeds vaker maken we al tijdens de VO fase een BIM-model. Dit geeft ons tijdens de VO fase goed inzicht hoe de constructie in elkaar zit en ook voor de rest van het ontwerpteam is dan goed zichtbaar wat de gevolgen zijn van bepaalde keuzen.

Onze ervaring in BIM biedt een aantal grote voordelen.

Onze BIM-ervaring leidt tot lage faalkosten in het ontwerp, wat een gunstig effect op de prijsvorming heeft. BIMmen leidt tot gedetailleerde, goed op elkaar afgestemde tekeningen voor de aannemer. We nemen het initiatief om knooppunten door te spreken in werksessies. Tijdens deze sessies, waarbij de betrokken projectpartners/leveranciers aanwezig zijn, worden aan de hand van een clash-controle alle knooppunten in de verschillende deelmodellen gecontroleerd en waar nodig direct aangepast.

Op deze manier zorgen we ervoor dat alle disciplines foutloos op elkaar zijn afgestemd en we met elkaar een soepel bouwproces doorlopen.