BIM

Building Information Modeling.

Al meer dan 10 jaar tekenen we alleen nog maar 3D. Die omschakeling heeft onze modelleurs een geweldige boost gegeven. Met hetzelfde enthousiasme hebben we daarna BIM opgepakt. We hebben jarenlange ervaring opgedaan met deze efficiƫnte werkmethode en bimmen op een hoog niveau.
Steeds vaker maken we al tijdens de VO fase een BIM-model. Dit geeft ons tijdens de VO fase goed inzicht hoe de constructie in elkaar zit en ook voor de rest van het ontwerpteam is dan goed zichtbaar wat de gevolgen zijn van bepaalde keuzen.

Onze ervaring in BIM biedt een aantal grote voordelen.

Onze BIM-ervaring leidt tot lage faalkosten in het ontwerp, wat een gunstig effect op de prijsvorming heeft. BIMmen leidt tot gedetailleerde, goed op elkaar afgestemde tekeningen voor de aannemer. We nemen het initiatief om knooppunten door te spreken in werksessies. Tijdens deze sessies, waarbij de betrokken projectpartners/leveranciers aanwezig zijn, worden aan de hand van een clash-controle alle knooppunten in de verschillende deelmodellen gecontroleerd en waar nodig direct aangepast.

Op deze manier zorgen we ervoor dat alle disciplines foutloos op elkaar zijn afgestemd en we met elkaar een soepel bouwproces doorlopen.