Bezoek aan woongebouw The Carousel

gepubliceerd op:

Afgelopen donderdag tijdens onze bureaudag bezochten wij ook het in aanbouw zijnde woongebouw The Carousel aan de Engelandlaan in het centrum van Zoetermeer. Patrick Duijndam, hoofduitvoerder van Waal Bouw, leidde ons rond door het gebouw, dat uit 15 verdiepingen zal bestaan en uiteindelijk een hoogte van 45 meter bereikt.

Het woongebouw zal volgend jaar 85 sociale huurwoningen huisvesten, geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens. De appartementen zijn verdeeld over 57 tweekamerwoningen en 28 driekamerwoningen, en beschikken allemaal over een eigen balkon. Bijzonder aan het ontwerp is dat de balkons elke zes verdiepingen op een andere plek zijn geplaatst, waardoor het gebouw een draaiende vorm krijgt – wat de naam "The Carousel" verklaart. De balkons zijn fraai geïntegreerd in het gevelontwerp door de borstweringen en gevels op dezelfde hoogte te houden.

Een opvallend element van het woongebouw is de entree, met een 6 meter hoge V-kolom die over twee verdiepingen reikt en constructief een interessante uitdaging vormde.

Tijdens ons bezoek aan The Carousel kregen we de kans om met eigen ogen te zien hoe dit bijzondere project vordert. Inmiddels zijn er 10 verdiepingen gerealiseerd, en vanaf deze hoogte konden wij de voortgang van de bouw goed waarnemen.