Houten draagstructuur voor IKC De Brug goed zichtbaar

gepubliceerd op:

De bouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) De Brug vordert gestaag, met de indrukwekkende houten constructie die nu duidelijk zichtbaar is.

Onze uitgebreide ervaring met houten constructies heeft bij dit duurzame schoolgebouw goed dienst gedaan. Na een prettige samenwerking met het ontwerpteam, volgen we nu met enthousiasme de bouwfase waarin de houten constructie duidelijk zichtbaar is.

Houten constructie

Hoewel de buitengevel uiteindelijk zal worden afgewerkt met metselwerk, blijft de houten constructie binnenin goed zichtbaar. De houten spanten, tussenbalken en kolommen geven het interieur een warme en natuurlijke uitstraling. Het gebruik van hout biedt bovendien de mogelijkheid om specifieke krommingen te realiseren, wat zichtbaar is in het gebogen dak. Dit dak wordt volledig begroeid en zonnepanelen zullen geplaatst worden op het hoge volume van de sportzaal.

Het Integraal Kind Centrum in Nieuwerbrug a/d Rijn zal onderdak bieden aan een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang, die met elkaar verbonden zijn door een centraal hart. Dit centrale gedeelte biedt ruimte voor multifunctioneel gebruik, zoals een leskeuken, bibliotheek en podium. De gymzaal kan aan dit hart worden gekoppeld, waardoor er ook ruimte is voor grotere festiviteiten en evenementen.

De verwachting is dat het nieuwe Kind Centrum, na oplevering, rond de kerst in gebruik genomen wordt.