Project

Corendon Village Hotel

Het Corendon Village Hotel Amsterdam bevindt zich in het voormalige Sony-gebouw van ca. 15.500 m². Het gebouw is volledig getransformeerd.

Location:
Badhoevedorp
Client:
Precision Investment II - Badhoevedorp
Architect:
Studio Y architecten & adviseurs - Amsterdam

Projectinformation

Het voormalige kantoor met 10 bouwlagen en een kelder is getransformeerd naar een hoogwaardig hotel met vele bijbehorende faciliteiten waaronder een zwembad en bioscoop.

Transformatie

De centrale hal huisvest de receptie, een bar en restaurant en is voorzien van nieuwe trappen en een lift. De parkeerkelder is omgebouwd voor de bioscoop en ondersteunende functies, zoals de wasserij.
De Village Spa & Fitness, met een zwembad, spa en fitnessruimte, is gerealiseerd op de begane grond, tegen het bestaande gebouw aan.
Op de 8e etage bevindt zich de skybar met een buitenterras. Voor de terrasfunctie met overkapping is o.a. de vloer verzwaard. Verder vroegen al deze aanpassingen en de noodzakelijke installaties nieuwe sparingen en schachten. Ook hierin hebben wij een adviserende rol gespeeld met het oog op de bestaande vloeren versus de beste oplossingen.

Plaatsing Boeing 747: sluitstuk Corendon-project

Voor het platform hebben wij ons deskundige advies uitgebracht met het oog op met name het gewicht van 170 ton en de grond. Wij hebben zowel de poeren en de paalfundering, waar het vliegtuig op staat, als ook de uiteindelijke fixatie van de wielstellen op de poeren ontworpen en uitgewerkt.

Maatvoering

Verder waren wij ook nauw betrokken bij het ontwerp van de 5 sokkels en de stalen schoenen. De Boeing is bij de wielassen van de 5 landingsgestellen ondersteund door nauwkeurig op maat gemaakte stalen schoenen. Door de beperkte ruimte op de assen, in combinatie met een hoge belasting, zijn hier stalen platen voor gebruikt met een dikte tot wel 60mm. De stalen schoenen zijn met boutverbindingen op de stalen sokkels bevestigd. Door de aanwezige windbelasting kan het voorkomen dat de Boeing omhoog wil. Om dit te verhinderen zijn er stalen beugels aangebracht die over de assen heen vallen en geborgd zijn aan de stalen schoenen.