1e paal voor project Acapella

gepubliceerd op:

Vorige week vrijdag werd van project Acapella in Hellevoetsluis de feestelijke eerste paal geslagen in het bijzijn van de toekomstige bewoners.

Project Acapella

Het project, dat in opdracht van Nlo projectontwikkeling door Bouwonderneming Stout wordt gebouwd, omvat 90 appartementen en is verdeeld over twee woonblokken met de namen De Bariton en De Sopraan die beiden een diversiteit aan woningen huisvesten.

De Bariton is ontworpen door Ibelings van Tilburg architecten. Dit woongebouw van 5 bouwblokken rondom een groene binnenhof omvat 60 appartementen en een commerciƫle ruimte in de plint. Onder het gebouw bevindt zich een half verdiepte parkeergarage.

Kort Geytenbeek architecten heeft woonblok De Sopraan ontworpen en huisvest 30 appartementen verdeeld over 3 bouwblokken en een parkeergarage op maaiveld.

Constructief ontwerp

Ondanks een aantal verspringingen in de plattegronden en in de indeling van wandsparingen hebben wij voor beide woonblokken een heldere en economische constructie ontworpen.
De Bariton is ontworpen in betonwanden met breedplaatvloeren en De Sopraan in kalkzandsteenwanden met breedplaatvloeren. Voor het parkeerdek van beide woonblokken is een kanaalplaatvloer met staalconstructie toegepast.

Wat de planning betreft worden de eerste appartementen van de Sopraan vanaf het vierde kwartaal 2022 opgeleverd, waarna het hele project naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 is afgerond.