Collega Jasper wint afstudeerprijs BouwendRijnmond

gepubliceerd op:

Met de afstudeeropdracht “Steile wand constructies op een slappe ondergrond” won Jasper Borst (links) de afstudeerprijs Bouwend Rijnmond 2016.

Met deze prijs wil het bestuur van Bouwend Rijnmond studenten van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek stimuleren om tot een uitzonderlijke prestatie te komen.
Van de door de Hogeschool Rotterdam/IGO (Instituut Gebouwde Omgeving) geselecteerde studenten koos de jury Jasper als winnaar Civiele Techniek. Hiervoor ontving hij € 2.500,00 en een oorkonde.

Onderzoek
De centrale vraag die Jasper in het onderzoek stelt luidt: ‘Gewapende grond als oplossing voor taluds op slappe grond?’

Taluds nemen veel ruimte in, reden waarom in de vorm van dam- en prefab keerwanden naar oplossingen wordt gezocht. In het algemeen zijn dit dure technieken, zeker wanneer dit op slappe grond gebeurt. Gewapende grond kan een oplossing zijn.

Jury
De jury was met name enthousiast over de poster en de fysiek aanwezige testmogelijkheid. ‘Door met een zelfbedacht en gemaakt model aan te kunnen tonen hoe gewapende grond werkt heeft Jasper aangetoond dat hij boven de stof staat en het principe van gewapende grond heeft doorgrond.’
De rapportage gaat in op veel aspecten en geeft aan dat het onderwerp over een breed spectrum is onderzocht.