Appartemtencomplex ‘De Havenmeester’

gepubliceerd op:

Naast de dorpshaven in Numansdorp is het luxe appartementencomplex De Havenmeester gerealiseerd. Een dynamisch complex op een prachtige locatie.

SWINN heeft, in opdracht van Bolton, met RoosRos dit woongebouw met 14 luxe appartementen ontworpen en wij hebben de hoofddraagconstructie van dit appartementengebouw opgezet en uitgewerkt.

Constructieontwerp draagt bij aan wooncomfort

De architect had hierbij continue oog voor het wooncomfort voor de gebruiker, namelijk veel daglicht, grote woonruimtes en terrassen.
Om dit te realiseren hebben wij voor de grote appartementen een vloer van 12 en 9,6 meter breedte ontworpen zonder dragende wanden en gelijktijdig de grote terrassen zo ontworpen dat er geen hoogteverschil aanwezig is tussen de binnen- en buitenvloer.

Van beneden naar boven wordt het gebouw steeds ranker. Dynamiek ontstaat door de horizontale gelaagdheid die wordt benadrukt door steeds verspringende en uitstekende gevels en terrassen.
Samen met RoosRos hebben wij eveneens de detaillering van de strakke horizontale lijnen rondom de terrassen ontworpen en tijdens de uitvoering gewaarborgd.

Kostenbewust ontwerp

Constructief leverde dit voor ons geen bijzonderheden op, gezien onze kennis en ervaring met soortgelijke gebouwen.
De grootste uitdaging was om dit zo kostenbewust mogelijk op te zetten. Ook hierin zijn wij opnieuw geslaagd door onder andere onze integrale ontwerpaanpak en zijn wij, samen met het hele projectteam, trots op het resultaat.