BILT wint Reynaers projectprijs 2017

gepubliceerd op:

Na een spannende wedstrijd wint BILT met nipte voorsprong de Reynaers projectprijs 2017.

De Reynaers prijs is bestemd voor het mooiste aluminiumproject. Projecten waar iedereen aan mee heeft gewerkt en trots op mag zijn: van architect tot gevelbouwer, van constructeur tot opdrachtgever.

BILT in het kort
In slechts twee maanden tijd werd begin 2017 op het Kubuseiland in Leidsche Rijn Utrecht de modelwoning gerealiseerd. De woning kan eenvoudig meegroeien en –krimpen met de wensen van de bewoners. De toegepaste onderdelen worden gefabriceerd en op de bouwplaats geassembleerd. Het huis is onderhoudsvrij en levert energie.

De vakjury over BILT
De BILT modelwoning was een beetje een buitenbeentje tussen de 43 inzendingen. De jury was echter direct gecharmeerd van de bijzondere compositie, uitgekiende detaillering en maatschappelijke relevantie van dit bouwconcept. BILT laat zien dat met de ontwikkelde bouwcomponenten, ook architectonisch een goed niveau is te behalen.

Significante bijdrage
SWINN is vanaf het begin bij de ontwikkeling van dit bouwsysteem betrokken en wij hebben hierbij een significante bijdrage geleverd in de ontwikkeling van de dragende en scheidende bouwpanelen. Door onze expertise is er in korte tijd een product ontwikkeld dat enorm sterk is, zevenmaal lichter is dan beton en een vrije overspanning tot 8,40 m mogelijk maakt.