Bouw complex Pulse gestart

gepubliceerd op:

Afgelopen week vond de officiële start plaats van de bouw van het complex Pulse met 219 appartementen bij het beginpunt van de Noord/Zuid metrolijn aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord.

Naast huurwoningen met twee of drie kamers komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en 4.000 m2 kantoorruimte. Een nieuw dynamisch woon/werkgebied dat naadloos aansluit op de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn.

Metro- en busstation Noord/Zuidlijn
De locatie van Pulse ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord/Zuidlijn. Robert Kohsiek, directeur van Wonam, zei bij de start: “Wij zijn trots om vandaag als eerste partij te starten met woningbouw bij het nieuwe metrostation Noord”.

Herkenbare bakens
De twee woontorens vormen herkenbare bakens in het gebied en bieden een prachtig uitzicht over landelijk Noord, Amsterdam en het IJ. In de twee torens komen in totaal circa 219 huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc.). De begane grond wordt een grote open ruimte met een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de 4.000 m2 kantoorruimte. Voor de werkers een eet-, drink- en ontmoetingsplek, voor bewoners een gezellige plek, zowel overdag als s ’avonds. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle in het stationsgebied gedurende de hele dag. 

Bouwbedrijven M.J. de Nijs en Zonen B.V. en UBA Bouw B.V. hebben zich voor het project Pulse verenigd in bouwcombinatie De Nijs-UBA v.o.f. en zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. Zij waarborgen de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid voor iedereen tijdens de bouw.
De oplevering vindt eind 2020 plaats.