Bouw De Nieuwe Geus in Amsterdam van start

gepubliceerd op:

Tijdens een feestelijke bijeenkomst vanmiddag werd de eerste paal van De Nieuwe Geus in Amsterdam de grond in geslagen, in aanwezigheid van alle betrokken partijen. Na een grondige voorbereiding van zes maanden, waarin nauw werd samengewerkt aan het ontwerp, is de bouw van dit woongebouw van start gegaan.

De Nieuwe Geus betreft een woongebouw met 116 huurappartementen, in opdracht van Woningstichting Stadsgenoot. In april van dit jaar ondertekenden Stadsgenoot en Hillen & Roos een Design & Build realisatieovereenkomst om dit project te verwezenlijken.

Dit project maakt deel uit van de grootschalige vernieuwing van de Eendrachtsparkbuurt, een belangrijk herstructureringsinitiatief in stadsdeel Amsterdam Nieuw West. De eerste fase van dit ambitieuze project is succesvol afgerond, en De Nieuwe Geus wordt nu gerealiseerd als onderdeel van Eendrachtsparkbuurt fase 2.

Het woongebouw is ontworpen met twee entrees. Op de begane grond bevinden zich 15 grondgebonden, tweelaagse woningen en een parkeergarage voor 30 auto's. De overige appartementen zijn verdeeld over 8 en 6 bouwlagen, met een gemeenschappelijke daktuin op de eerste verdieping.

Hoofddraagcconstructie

De hoofddraagconstructie van het gebouw wordt opgebouwd met geïsoleerde kanaalplaten op de begane grondvloer, ongeïsoleerde kanaalplaatvloeren voor het dek van de eerste verdieping, breedplaatvloeren als verdiepingsvloeren en in het werk gestorte wanden. De buitengevel bestaat uit houtskeletbouwelementen en traditioneel metselwerk, opgetrokken uit rode bakstenen volgens het ontwerp van Faro architecten.

De oplevering staat voor mei 2025 gepland. Dit project belooft een prachtige toevoeging te worden aan de Amsterdamse woningmarkt en een welkome aanwinst voor de Eendrachtsparkbuurt.