Bouw Het Posthuys gestart

gepubliceerd op:

Na een half jaar van sloop en het bouwrijp maken van de grond is Bouwonderneming Stout B.V. gestart met de bouw van het nieuwe appartementencomplex Het Posthuys in Spijkenisse, in opdracht van projectontwikkelaar Herkon.

Dit complex met een getrapte opzet van 4 tot 8 bouwlagen en een bvo van ruim 9.000 m² verrijst op de plek van het voormalig postkantoor op de hoek van de Marrewijklaan. De 71 appartementen en het penthouse komen op de verdiepte parkeergarage en bergingen. Op de begane grond bevindt zich nog een deel met commerciële ruimten.

De aannemer was vanaf de start van het ontwerpproces bij Het Posthuys betrokken. In die fase zijn keuzes gemaakt voor het bouwsysteem. Hierdoor konden het ontwerp en bouwsysteem ook goed op elkaar worden afgestemd. Samen met het integraal ontwerpproces met de andere ontwerpteampartners heeft dit geresulteerd in een optimaal plan.

Bouwplanning

Rondom de zomervakantie zal de keldervloer gestort worden en Bouwonderneming Stout streeft ernaar om met Kerst 2021 het hoogste punt te bereiken.
De toekomstige bewoners kunnen naar schatting voor Kerst 2022 hun nieuwe appartement betrekken.