Bouw Kavel Z4 van start

gepubliceerd op:

Vandaag is Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen gestart met de heiwerkzaamheden voor project Kavel Z4 in Amsterdam, dat in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) wordt gerealiseerd.

Kavel Z4 bestaat uit een woongebouw met 163 huurwoningen verdeeld over twee torens met 9 en 10 woonlagen en daartussen twee lagere woonblokken van 4 en 5 woonlagen. In de dubbelhoge plint is ruimte voor 3 commerciële voorzieningen.
Op maaiveldniveau wordt een inpandige parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen gerealiseerd en voor de fietsen is tevens een deel op 1e verdieping ingevuld. Boven op de parkeergelegenheid wordt, tussen de woonblokken, een gemeenschappelijke daktuin aangelegd.

Kavel Z4 omgedoopt tot ‘Paddington’

Inmiddels is de naam Kavel Z4 omgedoopt tot ‘Paddington’, geïnspireerd door de bekende wijk en het nog bekendere metrostation in Londen. Dit met het oog op de ligging van het gebouw in het CAN gebied (Centrum gebied Amsterdam Noord).

Dit stationsgebied is opgedeeld in verschillende projecten. Naast Paddington komen er 2 hotels, een sportschool, een tentoonstellingsruimte en een aantal commerciële voorzieningen. Dit alles rondom een openbare parkachtige ruimte.

Ontwerp en coördinatie

Als hoofdconstructeur zijn wij verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp.
Samen met de afdeling projectontwikkeling van De Nijs en LEVS architecten hebben wij het ontwerp voor de bouwaanvraag gemaakt. In deze fase hebben wij al een volledig BIM model opgezet van het hele gebouw. Hierin zijn ook de installatiemodellen van de uitvoerende installateurs opgenomen zodat we juist in deze fase al de knelpunten gelokaliseerd en opgelost hebben. Wij verwachten in de uitvoeringsfase nu geen clashes meer die de uitvoering kunnen vertragen.

Het ontwerp voor de uitvoeringsfase hebben wij samen met de afdeling uitvoering van De Nijs en Buro BIM, die het bouwkundig model verder uitwerkt, gereed gemaakt.
Erik Verweij, projectleider bij SWINN, is bij Kavel Z4 eveneens als coördinerend constructeur betrokken in de afstemming met leveranciers, met als doel een zo optimaal mogelijk engineeringsproces.

De oplevering van Paddington zal rondom de bouwvak van 2023 plaatsvinden.