Bouw woningbouwproject ‘Kubus–Katrijp’ in Amsterdam van start

gepubliceerd op:

De eerste heiwerkzaamheden voor het woningbouwproject 'Kubus–Katrijp' in Amsterdam zijn dinsdag 5 maart van start gegaan.

Na een strak tijdspad van VO naar UO in 14 maanden is dit ambitieuze project in uitvoering genomen.
Met een bruto vloeroppervlakte van circa 22.600 m² is dit project een prominente toevoeging aan de wijk Katrijp in Amsterdam-Noord, gelegen tegenover het bekende winkelcentrum Waterlandplein.

Hoofddraagconstructie

Als hoofdconstructeur zijn wij verantwoordelijk voor de door ons ontworpen hoofddraagconstructie, waarbij wij van begin tot eind het proces zullen begeleiden en controleren. Een opvallend aspect van de bouw is het gebruik van een geavanceerd tunnelbouwsysteem, waarmee efficiëntie en duurzaamheid worden bevorderd.

Ontwerp

Het ontwerp van 'Kubus–Katrijp'. kenmerkt zich door bouwblokken in de vorm van twee haken, met aan de zijde van het Waterlandplein een imposante toren van 16 verdiepingen hoog. De overige gebouwen hebben een hoogte van 3 tot 4 bouwlagen, met aan de zuid- en westgevels extra hoogte-accenten van 8 lagen. De binnenplaats wordt ingericht als ruimte voor parkeren, privétuinen en openbaar groen, waardoor een levendige en groene omgeving ontstaat.

In totaal zullen er 257 verschillende woningtypen worden gerealiseerd, bestaande uit 152 sociale huurwoningen en 105 koopwoningen, geschikt voor diverse doelgroepen. Bovendien worden er woongroepen gevestigd voor mensen met een geestelijke beperking, waardoor het project een inclusieve en diverse woonomgeving zal bieden.

Planning

Eind 2025 staat de oplevering van het eerste deel van het project gepland, waarna de eerste bewoners kunnen genieten van deze moderne en diverse woonomgeving in het hart van Amsterdam-Noord.