C&A-pand Vredenburg in oude luister hersteld

gepubliceerd op:

Het voormalige C&A-pand op de hoek van het Vredenburg en de Sint-Jacobsstraat in Utrecht krijgt haar oorspronkelijke uiterlijk terug. In opdracht van vastgoedinvesteerder Redevco hebben wij samen met Rijnboutt het ontwerp voor de verbouwing gemaakt.

In lijn van origineel ontwerp
Het nieuwe uiterlijk is in de lijn van het originele ontwerp uit 1935, ontworpen door het architectenbureau van Jan van der Laan voor de firma C&A Brenninkmeijer. Aan de Sint-Jacobsstraat is de oorspronkelijke gevel nog altijd zichtbaar. 

Het pand aan het Vredenburg kreeg in de jaren ’60 een nieuwe, modernistische gevel en hier krijgt het gebouw een geheel vernieuwde gevel met een transparant winkelfront over twee verdiepingen en een markante luifel.

Daarboven komt over twee lagen een gemetselde gevel, met ramen die zijn uitgewerkt in aansluiting op de bestaande gevel aan de Sint-Jacobsstraat. Deze gevel wordt volledig gerestaureerd.

Glas en metselwerk
De dakverdieping aan de Vredenburg krijgt een nieuwe opbouw, een zogenaamde kroon. De aansluiting naar het links gelegen buurpand wordt verbijzonderd. Hierachter komt de zelfstandige ontsluiting van het vergadercentrum, gelegen op de tweede tot en met de vierde verdieping.

De vergunning is inmiddels binnen zodat met de verbouwing gestart kan worden met als doel dat het pand tegen de zomer van 2019 wordt opgeleverd.