College geopend door Koning Willem-Alexander

gepubliceerd op:

Het C.T. Stork College in Hengelo is door koning Willem-Alexander en twee leerlingen symbolisch geopend door de onthulling van een kunstwerk.

Na de officiƫle handeling ging de koning in gesprek met leerlingen van de school. Het programma tijdens de opening bestond uit enkele muziekstukken met een oorspronkelijke tekst van C.T. Stork, het bekende bedrijf uit Hengelo waar de school naar vernoemd is. Het is 150 jaar geleden dat C.T. Stork startte met de onderneming in Hengelo, de basis voor de maakindustrie in Twente.

Vormgeving conformeert met omgeving
Het nieuwe VMBO college is ontworpen door Gortemaker Algra Feenstra, in samenwerking van Morfis. Een gebouw met een bijzonder ontwerp waarbij de vormgeving zich conformeert met de omgeving. De golvende gevel sluit aan op de aangrenzende landschappelijke zijde en de strakke rechte gevel aan de stedelijke kant, gericht op de aangrenzende woonwijk.

Kostenbewust ontwerp
Om de kosten te beheersen hebben wij met elkaar gekozen voor een modulaire opzet van de gevel, ook bij de golvende zijde. Prefab houtskeletbouw elementen volgen zowel de ronde als de rechte zijden van de betonstructuur.

Om aan de gewenste flexibiliteit te voldoen wat betreft de indeling van werkruimtes, staan de betonnen kolommen op een stramienmaat van 7,5 m in het vierkant. Hierdoor is een diversiteit aan afmetingen van lokalen, kantoren en open werkruimtes mogelijk.