Een veilige constructie is geen vanzelfsprekendheid

gepubliceerd op:

SWINN heeft een mooie bijdrage aan ‘Wintergasten’, de verhaleneditie van Vastgoed Visie, geleverd waarin de directie van SWINN haar persoonlijke en zakelijke visie delen.

Met trots vertellen de drie directieleden, Boris Nieuwpoort, Hushang Ulfati en Jaap Westerman, over de rol als constructieadviseur, hun persoonlijke passie en de meerwaarde die SWINN levert.

Constructietekeningen en -berekeningen – altijd al ‘hogere wiskunde’ – worden er met de spannendere architectonische ontwerpen, de steeds slankere hoogbouw, de duurzame materialen en extra Europese regelgeving niet eenvoudiger op.
Wel uitdagender!

Het vraagt van de constructeurs bij SWINN ‘een nuchtere combinatie van creativiteit en realiteit’ om tot een veilige en betaalbare constructie te komen.

Een veilige constructie is geen vanzelfsprekendheid.

Een zorgelijke ontwikkeling is dat door de versnippering in de bouw het zicht op de constructieve veiligheid vertroebelt. Te vaak vallen daardoor constructies op detailniveau tussen wal en schip. Voor SWINN vijf jaar geleden reden om te kiezen voor een proactieve aanpak, waarbij de verantwoordelijkheid voor een veilige constructie weer ‘aan de voorkant’ bij de hoofdconstructeur komt te liggen. Ulfati: ‘Problemen vooraf tackelen, is altijd beter en goedkoper dan achteraf repareren.’

Lees hier het volledige artikel, gecompleteerd met een persoonlijke touch.