Feestelijke bouwstart voor Ipse de Bruggen in Nootdorp

gepubliceerd op:

De bouw van het Expertisecentrum en Servicegebouw van Ipse de Bruggen in Nootdorp is officieel van start gegaan. Met een feestelijke ceremonie, bijgewoond door medewerkers, cliënten en bouwpartners, werd de eerste paal symbolisch geslagen.

Het nieuwe expertise- en servicegebouw van Ipse de Bruggen zal een belangrijke toevoeging zijn aan de faciliteiten van de organisatie. Naast de functie van Expertisecentrum zal het gebouw ook een restaurant, werkplekken, vergaderfaciliteiten en huisvesting voor ondersteunende diensten bevatten.

Met een bruto vloeroppervlak van 4.750 m² verdeeld over 2 bouwlagen, wordt het gebouw gekenmerkt door zijn opvallende ronde hoeken en een mix van houten geveldelen en verdiepingshoge raampartijen die zorgen voor een warme uitstraling.

SWINN heeft het constructieve ontwerp en de uitwerking van het gebouw verzorgd en zal ook de verdere uitvoering van het project ondersteunen. Het gebouw is ontworpen met een betonconstructie bestaande uit in het werk gestorte kolommen en gewichtsbesparende breedplaatvloeren, terwijl de begane grondvloer bestaat uit kanaalplaten.
Het gebouw rust op een in het werk gestorte fundering met prefab betonpalen.

De planning is dat het centrum naar verwachting medio 2025 in gebruik zal worden genomen.