Feestelijke opening The Ox in Amsterdam

gepubliceerd op:

Gisteren vierden we de feestelijke opening van het nieuwe appartementencomplex The Ox, gelegen aan de Osdorper Ban in Amsterdam Nieuw-West. In aanwezigheid van alle betrokken partijen en de wethouder van Amsterdam werd het project met trots overgedragen aan woningverhuurder Vesteda.

Het complex, met een bruto vloeroppervlakte van 18.700 m², is verrezen op de plek van een voormalig kantoorpand en draagt bij aan de gemeentelijke inspanningen om extra woonruimte te realiseren.

Onder de appartementen strekt zich een kelder uit van 3.000 vierkante meter, inclusief een parkeergarage, met daarboven negen woonlagen die een scala aan woontypen huisvesten, variërend van 2-kamerappartementen tot ruime maisonnettes op de begane grond.

Het kenmerkende ontwerp van 'The Ox', ontworpen door LEVS architecten, omvat een opvallende naoorlogse architectuur met vierkante betonrasters, een spel van materiaalverschillen, uitkragende balkons en erkers. De gevel van het gebouw volgt een trapsgewijze opbouw, variërend van negen bouwlagen aan de ene zijde tot zes lagen aan de andere zijde.

Constructief ontwerp

Als hoofdconstructeur hadden wij de verantwoordelijkheid voor het constructieve ontwerp van het gebouw, dat opgebouwd is met een in het werk gestorte betonconstructie. Een uitdaging was het constructief correct omzetten van de wandenstructuur van de bovenbouw naar de kolomstructuur van de kelder. Daarnaast vergde het gevelontwerp met prefab betonnen kaders veel aandacht in de detaillering.

Nu, bij de oplevering van het project, kijken we met trots terug op onze constructieve bijdrage en de goede samenwerking met het projectteam.