Geslaagde bureaudag: Bezoek aan meerdere projecten, waaronder IKC De Brug in Nieuwerbrug a/d Rijn

gepubliceerd op:

Wij kijken terug op een geslaagde bureaudag, waarop we met het hele team verschillende projecten hebben bezocht. We startten met een bezoek aan Integraal Kind Centrum (IKC) De Brug in Nieuwerbrug a/d Rijn.

Bijzonder indrukwekkend was de houten constructie van het gebouw. Hoewel de buitengevel wordt afgewerkt met metselwerk, blijft het hout binnenin zichtbaar. De houten spanten, gordingen en kolommen zorgen voor een warme, natuurlijke uitstraling in het interieur. Daarnaast biedt het gebruik van hout de mogelijkheid om de unieke krommingen van het gebogen dak te realiseren. Dit dak zal volledig begroeid worden, en zonnepanelen worden geplaatst op het hogere volume van de sportzaal.

Het nieuwe IKC De Brug zal plaats bieden aan een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang, die via een centraal hart met elkaar verbonden zijn. Dit centrale gedeelte is ontworpen voor multifunctioneel gebruik, zoals een leskeuken, bibliotheek en podium. De gymzaal kan worden gekoppeld aan het centrale hart, waardoor de ruimte ook geschikt is voor grotere evenementen.

De bouw verloopt volgens planning en het gebouw zal naar verwachting rond kerst in gebruik worden genomen.