Grondige renovatie voor De Goudse Waarden

gepubliceerd op:

Het Lyceum van CSG De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat in Gouda wordt, na 55 jaar intensief gebruik, grondig gerenoveerd tot een splinternieuw en duurzaam gebouw.

Een toekomstgerichte school is het programma voor de renovatie. Met veel groepsruimtes en individuele leerplekken, een eigen mediatheek voor de onder- en bovenbouw, moderne sportzalen en een ruime aula met een directe verbinding met buiten sluit het ontwerp volledig aan op de toekomstvisie van de school.

Hergebruik bestaand skelet; duurzaam én kostenbesparend

De basis van het ontwerp, dat samen met Gortemaker Algra Feenstra architecten tot stand is gekomen, is het hergebruik van het bestaande skelet dat niet alleen een kostenbesparende maar ook een duurzame aanpak is.
SWINN heeft bij het ontwerp geadviseerd op alle constructieve aspecten van de renovatie. De uitdaging hierbij was met name de complexiteit van de verbinding tussen het bouwdeel uit de jaren 60 en het bouwdeel uit 2002. In het nieuwe ontwerp zijn deze verbindingen op elk niveau gerealiseerd en is een liftpartij toegevoegd.

De aula ondergaat een echte metamorfose. Bij de herontwikkeling laten we een deel van de bestaande aula slopen en ontstaat er een grote ruimte met veel glas in de gevels met uitzicht op het entreeplein. Het dak is uitgebreid met een luifel die aansluit op de luifel boven de nieuwe entreetrap.

De school krijgt een volledig nieuwe installatie. Dit vraagt om nieuwe schachten en sparingen door bestaande constructies die mede door SWINN op geschikte plekken zijn gepositioneerd.
Daarnaast hebben wij geadviseerd bij de totale gevelrenovatie die volledig geïsoleerd wordt uitgevoerd door een ISPO systeem en straks voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen.

De verwachting is dat de renovatie in dit 2e kwartaal start met als doel dat het nieuwe schoolgebouw in augustus 2022 in gebruik genomen wordt.