Heiwerkzaamheden Winkelcentrum Europaplein van start

gepubliceerd op:

Deze week is Slokker Bouwgroep begonnen met de heiwerkzaamheden voor de ondergrondse parkeergarage van Winkelcentrum Europaplein in Heemskerk.

Het afbreken van de leegstaande winkelruimtes, dat in 2021 al is gestart, is inmiddels afgerond en op deze plek komt de ondergrondse parkeergarage voor ca. 75 auto’s. Zodra dit is gerealiseerd verrijst hier bovenop een nieuwe supermarkt van ca 2.600 m2 BVO.
Het centrum krijgt twee fraaie entrees die met een moderne, daglicht doorlatende passage van ca. 600 m2 worden verbonden. Vanuit de parkeergarage is het winkelcentrum Europaplein bereikbaar via een rolpad en een lift.

In opdracht van Dreef Beheer vindt deze transformatie naar een toekomstwaardig winkelcentrum plaats. In samenwerking met E.CP (Epicurus & Centrum Projecten) en EUP Design dragen wij bij deze herontwikkeling ons steentje bij met constructief advies en ontwerp.

Constructief ontwerp

De kelderbak wordt in het werk gestort en is op palen gefundeerd. Het plaatsen van de nieuwe palen tussen de bestaande palen is hierbij in detail uitgewerkt op basis van inmetingen. De bouwput is gerealiseerd met een gestempelde damwand rondom.
Als de kelder gerealiseerd is wordt hierop de staalconstructie geplaatst voor de winkels, die vrijwel kolomvrij gebouwd worden waarbij de overspanning gemaakt wordt met raatliggers. Door een “groen” dak met lichtkoepels wordt het bestaande winkelcentrum aan de nieuwbouw verbonden.

Belangrijk bij de bouw is dat de bestaande winkels tijdens de bouw geopend kunnen blijven. Hiervoor is in samenwerking met alle partijen een gedetailleerde planning gemaakt en hier is bij het ontwerp al rekening mee gehouden.

De verwachting is dat de volledige revitalisatie in 2023 is afgerond.