Herontwikkeling MegaStores Den Haag

gepubliceerd op:

De herontwikkeling van het overdekte woonwinkelcentrum MegaStores in Den Haag is gestart. Samen met GROUP A moderniseren wij het 85.000 m² grote winkelcentrum tot een eigentijds centrum dat bruist en leeft.

In opdracht van HS Retail worden, in het bestaande deel, districten ingepast en uitgebreid. Hiervoor worden de entrees aangepakt, komen er nieuwe vides en stijgpunten met roltrappen, trappen en liften. De bestaande constructie is meegenomen in het nieuwe ontwerp en de aanwezige capaciteit wordt benut en indien nodig vergroot. De herontwikkeling wordt gefaseerd uitgevoerd zodat het centrum al die tijd in gebruik blijft.

Nieuwbouw en woontoren
Het centrum krijgt verder een nieuwe woontoren en hoofdingang, een nieuwe uitstraling én een nieuwe naam: ‘Galleria’.

Startend op het dakniveau van Galleria komt een woontoren van 70 m hoog met circa 160 woningen dat gelijktijdig dient als een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum.

De nieuwe hoofdingang zal geflankeerd worden door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw. In de onderste verdiepingen is ruimte voor horeca en retail met daarboven een zogeheten leisure deel in de vorm van bijvoorbeeld lasergamen en een bowlingbaan.