Herontwikkeling winkelcentrum Keyserstroom

gepubliceerd op:

De herontwikkeling van het 10.000 m2 grote winkelcentrum Keyserstroom in Meppel betreft een ingrijpende verbouwing, naar het ontwerp van architect E UP design en aangestuurd door ontwikkelaar E.CP.

Compleet gestript
Alle bestaande winkelpanden op de begane grond werden tot op het casco gestript. Vervolgens is gestart met de herverdeling van het winkelcentrum, zijn er nieuwe aluminium gevels geplaatst en staat bij dit alles flexibiliteit voorop. Bij een groot aantal winkelunits ontbreken nu nog de tussenwanden zodat naar behoefte elke oppervlakte nog realiseerbaar is.

Licht en ruimte
In opdracht van eigenaar Kroonenberg is verder de inpandige garage ge├╝pgraded en is er een ruime vide ter plaatse van het centrale plein gerealiseerd. Dit grote plein ontstond door de roltrap naar de eerste verdieping te verplaatsen en de roltrapsparing uit te bouwen. Door een groot deel van de vloer te verwijderen, is het nu mogelijk om vanaf de begane grond helemaal tot de kap te kijken wat een licht en ruimtelijk effect geeft.

Bioscoop op bestaande constructie
In het voormalige V&D pand wordt een bioscoop gerealiseerd. Wij onderzochten hiervoor de bestaande constructie. Deze bleek niet genoeg capaciteit te hebben voor de nieuwe functie. Daarom zijn 2 extra draaglijnen (staal) aangebracht onder de bestaande vloeren van de eerste verdieping. Hierop is de staalconstructie voor de bioscoopzalen ontworpen.

De herontwikkeling van het winkelcentrum, uitgevoerd door AKOR, nadert haar voltooiing. De eerste winkelpanden zijn inmiddels opgeleverd en de volledige oplevering vindt in december plaats.