Hoogste punt bereikt bij woningbouwproject Sluispolder-West

gepubliceerd op:

Gisteren was het moment dat het hoogste punt werd gevierd van deelplan 5 van het woningbouwproject Sluispolder-West in Maassluis.

Deze woonwijk, oorspronkelijk gebouwd in de wederopbouwtijd om snel te voorzien in de naoorlogse woningbehoefte, ondergaat al geruime tijd een grondige herstructurering, waar nu deelplan 5 wordt gerealiseerd.

Eind oktober vorig jaar vierden we de start van de bouw, nadat drie bestaande bouwblokken met portiekwoningen waren gesloopt. En nu, slechts een half jaar later, is het hoogste punt bereikt.

L-vormig appartementengebouw

De ontwikkeling omvat een appartementencomplex met 65 huurappartementen, een multifunctionele bijeenkomstruimte en 16 grondgebonden woningen.
Het L-vormige appartementengebouw met zeven woonlagen, dat door ons constructief is uitgewerkt, dient als de herkenbare entree naar de wijk. Alle appartementen zijn uitgerust met een overdekt, terugliggend balkon of terras. Een opvallend kenmerk van zowel het architectonische als het constructieve ontwerp.

Efficiency en kwaliteitsborging

Door nauwe samenwerking in de beginfase met het ontwerpteam en de aannemer zijn diverse aansluitingen en details al in een vroeg stadium uitgewerkt en op elkaar afgestemd. Dit heeft geleid tot een snelle en efficiƫnte voortgang van de vervolgfases. Deze intensieve samenwerking heeft zich voortgezet gedurende alle fases, wat niet alleen de efficiƫntie heeft verbeterd maar ook de kwaliteitsborging ten goede is gekomen.

We verwachten dat de nieuwe bewoners eind dit jaar de sleutels van hun nieuwe woningen in ontvangst kunnen nemen.