Hoogste punt Brink Beverwijk

gepubliceerd op:

Vandaag heeft SBB Ontwikkelen en Bouwen het hoogste punt bereikt van project ‘Brink’, op Brink 26-28 in Beverwijk. Een mijlpaal voor dit project in aanbouw dat op een feestelijke, informele wijze is gevierd.

Brink’; project met groen karakter

Het project, ontworpen door BFAS Architectuur Stedebouw, bestaat uit 94 huurappartementen die in carrévorm gesitueerd zijn rondom een groene binnentuin. De appartementen zijn gestapeld boven een parkeergarage op maaiveldniveau. De hoogbouw telt 11 en de laagbouw 4 bouwlagen.

Constructief ontwerp

In opdracht van Scheybeeck Vastgoed XXI, en in fijne samenwerking met het hele projectteam, hebben wij de hoofddraagconstructie ontworpen en uitgewerkt. Voor de draagconstructie is gekozen voor betonwanden met breedplaatvloeren. Ondanks de grote afmetingen van het gebouw en de diversiteit in hoogte is de constructie ongedilateerd uitgevoerd om lekkagegevoelige overgangsdetails te vermijden. Hiermee is rekening gehouden bij het berekenen van de wapening.

Tevens is er, samen met de geotechnisch adviseur, in een vroeg ontwerpstadium onderzoek verricht naar de invloeden op de naastgelegen gebouwen die op staal gefundeerd zijn. Om deze reden en om de overlast naar omwonenden te beperken is gekozen voor een trillingsvrij- en geluidsarm systeem.

En terwijl de afbouw al is opgestart en met het metselwerk is begonnen, is nu het hoogste punt van de 11 bouwlagen bereikt. De verwachting is dat het project begin 2022 wordt opgeleverd.