Hoogste punt Karsp!

gepubliceerd op:

Vandaag is het hoogste punt van ‘Karsp!’ bereikt dat onderdeel uitmaakt van de nieuw te ontwikkelen groene stadswijk Amstel III in Amsterdam Zuidoost.

KARSP!

Het project bestaat uit twee gelijk uitziende torens met een vertrapping in de top. Het project met een bvo van ca. 27.000 m² biedt ruimte aan 274 appartementen.
In de plint komen, zowel aan de Karspeldreef als aan het Bullewijkpad, een aantal commerciële en maatschappelijke voorzieningen. Tussen de twee torens komt een tweelaagse parkeergarage van ca. 4.000 m² met een natuurdak. Deze garage heeft 101 parkeerplaatsen, ca. 800 fiets- en 40 scooter parkeerplaatsen.

Hoofddraagconstructie

De draagstructuur van de torens (hoogte respectievelijk 50 en 71m) bestaat uit dragende wanden hoh 8,1m in combinatie met in het werk gestorte vloeren, gebouwd met een zogenaamd tunnelbouwsysteem. De stabiliteit wordt verzorgd door de betonwanden.
In de overgang van de onderste dubbelhoge begane grond naar de woningplattegronden op de eerste verdieping bevinden zich overgangsconstructies van kolommen en penanten naar wandliggers.
Voor de fundering zorgde de aanwezigheid van bestaande palen op een aantal posities voor speciale poerafmetingen.

Wonam betrok vanaf het eerste begin de aannemer (UBA) bij het project. Hierdoor konden vroegtijdig keuzes voor bouwsystemen gemaakt worden met inbreng van de expertises van de diverse leveranciers en onderaannemers.
Het project is uitgewerkt conform het BIM-protocol van UBA in samenwerking met de architect (OZ) en installatieadviseur (Linssen), waarna ook de werkvoorbereiding in BIM is opgepakt.

Feestelijk moment

Vandaag is het hoogste punt bereikt. Een feestelijk moment dat met het hele bouwteam is gevierd.
We konden met eigen ogen de uitstraling van toren zuid zien, dat al goed zichtbaar is doordat daar de steigers zakken.
Bij de hoogste, noordelijke toren is UBA nog bezig met de ruwbouw. Als het project volgens planning verloopt, wordt het project rond de bouwvak van 2022 opgeleverd.