Hoogste punt voor Hart van Almere Poort

gepubliceerd op:

Afgelopen vrijdag werd een mijlpaal gevierd in de bouw van het project 'Hart van Almere Poort'. Het hoogste punt van dit project is bereikt en dit moment werd feestelijk gevierd in aanwezigheid van alle betrokken partijen.

Hart van Almere Poort omvat twee gebouwen, die in totaal 139 zorgwoningen zullen herbergen, inclusief bijbehorende huiskamers, dagbestedingsruimtes en een restaurant. Deze faciliteiten zullen een divers zorgaanbod bieden voor onder andere jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Opmerkelijk is dat er aan het Winterspelenplein een ruime plek voor dagbesteding wordt gerealiseerd, met als doel om interactie met de wijk te bevorderen. Deze interactie vindt nu al plaats door studenten van het naastgelegen MBO College Poort die tijdens dit feestelijke moment de catering verzorgden en in de toekomst hier stages en werkervaring kunnen opdoen.

Hoofddraagconstructie met duidelijke draaglijnen
De constructies van beide gebouwen zijn zorgvuldig ontworpen met duidelijke draaglijnen en flexibiliteit voor toekomstige transformaties. In nauwe samenwerking met Lithos Bouw & Ontwikkeling hebben we de bouwmethodiek en materialen zorgvuldig afgestemd om het meest kostenefficiƫnte ontwerp te realiseren. Dit resulteerde in een skelet van met name kalkzandsteenwanden en breedplaatvloeren, aangevuld met prefab betonnen draag- en stabiliteitswanden waar nodig. Deze aanpak heeft geleid tot duurzame en veelzijdige gebouwen die klaar zijn voor de toekomst.

Met de ambitie om in het najaar van 2024 'Hart van Almere Poort' te openen voor haar bewoners en gebruikers, blijft dit project een baken van vooruitgang in het hart van Almere Poort.