Industrieel project

gepubliceerd op:

Polyplastic, beglazingsspecialist dat lichtgewicht vensters uit acrylaat -een alternatief voor glas- ontwikkelt en produceert, groeit en moderniseert.

Een mooi voorbeeld van een industrieel project. Want ook in de industrie vervullen wij een belangrijke rol als constructieadviseur en ontwerper van hoofddraagconstructies.

Gefaseerd uitbreidingsplan met doorlopend productieproces

Samen met Polyplastic en Moen & van Oosten Architekten is het ontwerp gemaakt voor uitbreiding van het bedrijfscomplex.
Het plan bestaat uit drie opeenvolgende bouwfases. De eerste 2 fases zijn inmiddels afgerond, waarbij de productieprocessen van Polyplastic volledig doorliepen.

Samenhang tussen oud en nieuw

De uitbreiding van de productiehal hield een samenvoeging in van een nieuwe hal aan twee bestaande hallen. Om eenheid en samenhang te creëren tussen bestaande en nieuwe hallen zijn de kolommen van de bestaande gevels grotendeels verwijderd. Het bestaande dak draagt hier af op de nieuwe staalconstructie met grote overspanningen.

Flexibiliteit met oog voor toekomstige veranderingen

In de nieuwe hal zijn kolomvrije overspanningen van 29 meter gerealiseerd. Dit is met name gedaan om bij verandering van productieprocessen de indelingsvrijheid zo optimaal mogelijk te houden. Deze flexibiliteit is eveneens meegenomen in de uitwerking van de begane grondvloer. Hierbij zijn wij uitgegaan van een veranderlijke belasting van 20 kN/m², zodat het plaatsen van zware machines in de toekomst tot de mogelijkheden behoort.

Het nieuwe kantoor van ca. 1.400 m² heeft een kolomvrije overspanning van meer dan 14 meter en laat zo een vrije indeling van het kantoorvolume toe. Met als resultaat een variatie aan open kantoortuinen en vergaderruimtes.

Uitbreiding productiehal

Inmiddels is fase 3 aan de beurt; dit betreft de uitbreiding van een productiehal op de plek van het oude kantoor en de herindeling van het terrein. Deze fase wordt dit jaar uitgevoerd.