Jubilaris Justus Haasjes viert 25 jaar bij SWINN

gepubliceerd op:

Op 15 juni 1999 begon Justus Haasjes als constructeur bij SWINN. Nu, 25 jaar later, werd dit bijzondere jubileum gevierd met een gezellige barbecue aan de Reeuwijkse Plassen en we vroegen hem hoe hij terugkijkt op deze jaren.

Kan je iets vertellen over jouw keuze voor het constructeursvak?

"Mijn vader werkte in de bouw. Toen ik klein was, vond ik het prachtig om met het gereedschap en de materialen van mijn vader hout te bewerken. Tijdens een open dag van de HTS bezocht ik een waterloopkundig lab en ontdekte ik hout en beton. Toen wist ik dat ik voor weg- en waterbouw wilde gaan. Mechanica vond ik ook een boeiend vak, net als houtconstructies."

Kan je je nog iets van je indiensttreding herinneren en iets vertellen over de inwerkperiode?

"Bij advies- en konstruktieburo Smit kreeg ik fijne en kundige collega’s die veel bijdroegen aan mijn ontwikkeling als constructeur. Er was veel kennis van software en zelf ontwikkelde programma’s. Frits Smit en Jaap Westerman zorgden voor mooie en gevarieerde projecten, inclusief toezicht bij heiwerk."

Wat zijn de grootste veranderingen in je werk geweest tot nu toe?

"In het begin bij advies- en konstruktieburo Smit en later SmitWesterman maakten we berekeningen grotendeels op papier en met de rekenmachine. Nu gebeurt bijna alles met de computer."
Justus vervolgt: "Er zijn veel (oudere) collega’s vertrokken en jongere zijn erbij gekomen, wat de uitdaging met zich meebrengt om onze kennis vast te leggen en bij te houden. Het contact met jongere collega’s ervaar ik anders dan met oudere collega’s."

Wat waardeer en bindt je binnen SWINN?

"In de afgelopen 25 jaar heb ik aan prachtige projecten mogen werken en mijn kennis kunnen verrijken met cursussen. De bureaudagen en kerstdiners waren goed voor de contacten tussen collega’s en de band tussen werk en thuis werd versterkt door familiedagen en nieuwjaarsbijeenkomsten. Toen mijn vrouw Dianne ziek werd en overleed, kreeg ik veel steun en medeleven van mijn collega’s en ik waardeer de goede samenwerking."

Justus, bedankt voor je woorden en jarenlange inzet en toewijding!