Jubilarissen in het zonnetje

gepubliceerd op:

Vandaag hebben we met collega’s Roberto Nijenhuis en Bert Offringa hun 25-jarig dienstverband gevierd!

Roberto kwam 1 januari 1997 in dienst als hoofd administratie en deze functie vervult hij al 25 jaar met zijn kennis en kunde.
Een maand later startte Bert als constructeur/projectleider en is in de afgelopen 25 jaar doorgegroeid naar projectleider/raadgevend ingenieur.

Gezien deze gelegenheid zijn ze beiden geïnterviewd:

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen 25 jaar bij SWINN?
Bert vertelt: “Ik heb de afgelopen 25 jaar met veel plezier aan mooie projecten gewerkt. SWINN heeft zich in die tijd ontwikkeld tot een ingenieursbureau dat in staat is om projecten te doen variërend van kleinschalige woningbouw tot grote utilitaire werken. Juist die variatie maakt het werk leuk en interessant. Daarnaast is SWINN natuurlijk een relatief klein bedrijf waar nog veel ruimte is voor persoonlijk contact met collega’s wat een echte meerwaarde is.”

“Ook ik kijk met plezier terug op de afgelopen 25 jaar” vult Roberto aan. “Het bureau is in deze periode uitgegroeid tot een middelgroot bureau dat beschikt over een uitgebreid netwerk van vaste relaties waarmee regelmatig wordt samengewerkt. We vormen als collega’s met elkaar een hecht collectief, elk met hun eigen ervaring en achtergrond.”

Wat zijn de grootste veranderingen in jullie werk geweest?
Roberto: “De grootste verandering in mijn vakgebied is dat er steeds meer automatiseringskennis om de hoek komt kijken omdat de meeste processen nu volledig geautomatiseerd zijn. Dit terwijl in mijn beginperiode bij het bureau het meeste nog handwerk was.”

“Wat is er eigenlijk niet veranderd?” vraagt Bert zich af. “25 jaar geleden werkten we nog met faxen en bestond de mobiele telefoon nog niet om maar wat te noemen. Al ons tekenwerk werd 2D gedaan. Daarnaast is ook de Eurocode ingevoerd die voor veel wijzigingen heeft gezorgd bij het ontwerpen van constructies. Tegenwoordig werken we vrijwel papierloos, overleggen we via Teams en zijn we in staat om constructies volledig 3D geïntegreerd met andere bouwteampartners uit te werken.”

Kunnen jullie 1 of een paar hoogtepunt(en) in 25 jaar SWINN benoemen?
Bert: “Zelf heb ik veel plezier gehad aan de ontwikkeling van winkelcentrum Spazio te Zoetermeer; destijds voor het bureau een grote uitdaging die zeer succesvol is verlopen. Maar ik heb het ook altijd leuk gevonden om andere speciale opdrachten te doen zoals bijvoorbeeld het opvijzelen van de scheefgezakte Korenmolen ’t Slot; een relatief kleine opdracht maar wel een belangrijk monument in Gouda.”

Roberto: “Wat mij altijd zal bijblijven zijn de leuke bedrijfsuitjes van het bureau zoals stedentrips (in binnen- en buitenland) en de gezellige familiedagen.”

Hoe zie je jezelf over 10 jaar?
Roberto: “Dan ben ik inmiddels met pensioen en hoop ik dat ik in gezondheid met mijn vrouw hiervan kan genieten.”
Bert knikt instemmend: “Ook ik hoop over 10 jaar in goede gezondheid te genieten van mijn pensioen. Ik ben graag een beetje sportief bezig en hoop dat dan ook nog te kunnen doen.”