Kleurrijke uitbreiding Liseo Boneriano voltooid

gepubliceerd op:

De uitbreiding van Liseo Boneriano, in de Bonaireaanse wijk Hato, is opgeleverd. De Scholengemeenschap Bonaire neemt het nieuwe gebouw na de zomervakantie in gebruik.

"Een gebouw in Caribische kleuren met een fantastische uitstraling" aldus de heer Reynolds Oleana, hoofd Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij (RCN) Rijksdienst Caribisch Nederland over Liseo Boneriano.

In totaal zullen zo’n 480 mavo, havo en vwo leerlingen onderwijs krijgen aan de Kaya Amsterdam. Oorspronkelijk waren het havo en vwo hier gehuisvest en daar is nu de mavo bijgekomen. Met de uitbreiding is een fijn gebouwensemble ontstaan, ontworpen naar de onderwijsambitie van de school.

Het motto ‘Preparing students for success in a changing world’ kan met het nieuwe gebouw nog beter worden waargemaakt. Het overkapte middenterrein is bedacht als ruimte voor projectmatig onderwijs en waar presentaties kunnen plaatsvinden. Deze buitenruimte vervult een royale aulafunctie waar plenaire bijeenkomsten, evenementen en feesten kunnen plaatsvinden.

De realisatie van dit bouwproject is onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Bonaire. Dit plan wordt door het Openbaar Lichaam Bonaire en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gezamenlijk gefinancierd.