Leonardo College volop in gebruik

gepubliceerd op:

Het nieuwe Leonardo College in Leiden is volop in gebruik. Na een bouwtijd van een jaar kon het nieuwe, volledig energieneutrale schoolgebouw conform planning gelijk vanaf het begin van het schooljaar open.

Topsport Talentschool

Het Leonardo College is een school voor MAVO, HAVO en VWO én een officiële Topsport Talentschool. De iconische gevel in goud, zilver en brons is een ware eyecatcher en verwijst hiernaar.
Het unieke van het sport- en dansprofiel van de school is overal te beleven: van het auditorium, dat ook wordt gebruikt als theater en danszaal, tot het buitenterrein met sportthema. Dit buitenterrein kan voor sport en ontspanning optimaal benut worden doordat de 800 fietsen in de inpandige fietsenstalling gezet worden.

Draagconstructie biedt maximale indelingsvrijheid

SWINN heeft de draagconstructie ontworpen in een systeem van kanaalplaatvloeren met geïntegreerde liggers en betongevulde stalen kolommen. Door de gekozen draagconstructie wordt een maximale flexibiliteit gerealiseerd voor de school ten aanzien van de indelingsvrijheid. Met de geïntegreerde liggers ontstaat een vlakke onderzijde van de vloer waardoor installaties volledig flexibel zijn in de huidige en toekomstige tracés. Binnen deze oplossing is het constructief ontwerp vanzelfsprekend ook economisch geoptimaliseerd.

In het integrale ontwerpproces is intensief samengewerkt met de uitvoerende partij, waarbij in een vroeg stadium optimalisaties zijn doorgevoerd om een relatief korte bouwtijd te kunnen realiseren. Eén van de optimalisaties is de uitvoering van de kanaalplaatvloer zonder druklaag.

SWINN had in de uitvoeringsfase nauw contact met de uitvoerende partijen om de engineering van de verschillende leveranciers op elkaar af te stemmen en de realisatie van het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.