Melanchthon Business School Bleiswijk

gepubliceerd op:

Bij de Melanchthon Business School (MBS) staat de verbinding met de praktijk centraal en vormt het hart van het onderwijsprogramma. Dit is bij de nieuwbouw vertaalt naar een maximale transparantie tussen lokaal en leerplein door glazen wanden van vloer tot plafond.

Op de eerste verdieping zijn de ruimten tot wel 7 meter hoog. Voor de realisatie van de grote raamsparingen in de metalstudwanden hebben wij meegedacht en advies hierover uitgebracht.

De MBS is een groene school met zijn uitgebreide groene studierichtingen. Door dit groene karakter is gekozen voor een volledig houten kapconstructie, opgebouwd uit gelamineerde liggers.
Ter hoogte van de aula zijn niet-prismatische gelamineerde liggers gebruikt om de gewenste kolomvrije ruimte te creëren. Een constructieve uitdaging die Geert Brouwers, constructeur SWINN, met enthousiasme en kennis oppakte doordat hij hierop is afgestudeerd.

Het dak bestaat uit prefab houten dakdozen, die wij volledig doorgerekend en getekend hebben zodat wij de leverancier konden voorzien van productietekeningen.

In het artikel in vakblad ‘Onderwijs & Bouw’ leest u de bijdrage van Aannemersbedrijf Batenburg en Fivomont Interieurafwerking over met name het interieur. Door de aparte vormen van de school kwam de afwerking op het detail aan.