Na 40 jaar afscheid van collega Cor den Hartog

gepubliceerd op:

Vandaag nemen wij afscheid van onze gewaardeerde collega Cor den Hartog. Na 40 dienstjaren mag hij gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

En afscheid betekent voor Cor ook terugkijken op een lange staat van dienst. Gezien deze gelegenheid laten wij Cor graag aan het woord:

Hoe kijk je terug op de afgelopen 40 jaar bij SWINN?
“Toen ik bij, toen nog ‘Advies- en Konstruktieburo Smit’, begon was dit in de nadagen van de grote crisis van de beginjaren 80. Na de eerste jaren als tekenaar te hebben gewerkt heb ik bij het HTI in Amsterdam de opleiding tot beton- en staalconstructeur met succes afgerond. Daarna ben ik als constructeur aan de slag gegaan en later als projectleider. Ik heb het werk altijd met veel plezier gedaan maar na 44 jaar is het mooi geweest.”

Wat zijn de grootste veranderingen in je werk geweest?
“In het algemeen is de bedrijfsnaam twee keer gewijzigd, van Ingenieursbureau SmitWesterman naar SWINN, heb ik 4 verhuizingen en meerdere directiewisselingen meegemaakt en heel veel collega’s zien komen en gaan."

"Wat het werk zelf betreft, wat is er eigenlijk niet veranderd?” vraagt Cor zich af. “40 jaar geleden werkten we nog met faxen, was er geen internet en bestonden nog geen computers en mobiele telefoons om maar wat te noemen. Al ons tekenwerk werd 2D gedaan. Daarnaast is ook de Eurocode ingevoerd die voor veel wijzigingen heeft gezorgd bij het ontwerpen van constructies. Tegenwoordig werken we vrijwel papierloos, overleggen we via Teams en zijn we in staat om constructies volledig 3D, geïntegreerd met andere bouwteampartners, uit te werken.”

Wat de projecten betreft, wat kan je daarover vertellen?
“In al die jaren heb ik bijzonder veel soorten projecten gedaan. Naast heel veel woningbouw was ik voor Cargill, voorheen Croda, het vaste aanspreekpunt voor alle constructieve adviezen."
Cor denkt even na en voegt toe: "Ik ben trots op al mijn projecten en om een paar aansprekende projecten te noemen bijvoorbeeld appartementengebouw ‘Nieuw Argentinië’ met een 3-laagse parkeergarage langs de Oostelijke Handelskade in Amsterdam, appartementengebouwen ‘De Piramides’ in Amsterdam en distributiecentrum ‘Albert Heijn’ in Pijnacker.”

Kan je één of een paar hoogtepunten in 40 jaar SWINN benoemen?
“Als ik terugkijk dan is het afscheidsuitje van Frits, waarbij we met alle collega’s naar Berlijn afreisden, een hoogtepunt geweest naast uiteraard alle andere bedrijfsuitjes en stedentrips in binnen- en buitenland.”

Cor, bedankt voor je inzet, gedrevenheid en toewijding in de afgelopen 40 jaar.

Wilt u Cor verrassen?

Dan kunt u een schriftelijk woord of attentie sturen naar ons kantoor: Burgemeester Jamessingel 41, 2803 WV Gouda of naar pv@swinn.nl.
Wij zorgen ervoor dat dit bij hem terechtkomt.