Nieuwe overslagloods Daily Logistics Group

gepubliceerd op:

Voor Daily Logistics Group in Maasdijk hebben wij de constructie ontworpen voor de nieuwe overslagloods van ca. 6.500 m² met 30 docks.

Loods met een overspanning van ruim 30 meter
De overslagloods van Daily Logistics Group (DLG) heeft een driehoekige vorm en is in basis opgebouwd met een staalconstructie die bestaat uit stalen vakwerkspanten met een overspanning van ruim 30 meter waartussen IPE liggers zijn gemonteerd. Op deze manier is een hal ontstaan met ca. 5.500 m2 vloeroppervlak met slechts 6 inwendige kolommen.

Langs de gevels is een verdieping ingebracht voor kantoorruimte en kantine.
De begane grondvloer is in het werk gestort en gefundeerd op palen en heeft een draagvermogen van 25 kN/m2. Onder de begane grondvloer is een sprinklerkelder. Ook deze is in het werk gestort.
De loading docks voor het laden en lossen van de vrachtwagens zijn van prefab beton.

De constructie is afgewerkt met een sandwich gevel en stalen dakplaten. Een trappenhuis met lift verbindt het distributiecentrum met het bestaande kantoor dat volledig wordt gerenoveerd en wordt voorzien van een nieuwe installatie.

Afbouw en oplevering
Inmiddels is de nieuwbouw van de hal operationeel en is de afbouw van het aangrenzende kantoor in volle gang. Naar verwachting is de oplevering hiervan dit voorjaar.