Opening Lentiz | MBO Oostland

gepubliceerd op:

Lentiz | MBO Oostland in Bleiswijk is deze week officieel geopend. De feestelijke opening ging gepaard met een gezamenlijke wens door het beroepsonderwijs, ondernemers en de gemeente. Samen met de Melanchthon Business School (MBS) maakt Lentiz gebruik van het nieuwe schoolgebouw aan de Wilgenlei in Bleiswijk.

MBO onderwijs
Lentiz | MBO Oostland biedt groene mbo-opleidingen Hovenier, Bloem & Design, Agrohandel & Logistiek, Business & Logistiek, Teelttechnologie & Management en Dierverzorging in een doorlopende leerlijn vanuit het vmbo van Melanchthon.

Dit zijn eigentijdse opleidingen afgestemd op het bedrijfsleven in de regio. Onderwijs en ondernemers zullen intensief samen gaan werken, waarbij de studenten in een carrousel met een aantal bedrijven les krijgen. De kracht van deze mbo-school voor de regio is de samenwerking met verschillende bedrijven en de overheid.

Gebouw met maximale transparantie
De verbinding van theorie met de praktijk vormt het hart van het onderwijsprogramma. Dit is bij de nieuwbouw vertaalt naar een maximale transparantie tussen lokaal en leerplein door glazen wanden van vloer tot plafond. Op de eerste verdieping zijn de ruimten tot wel 7 meter hoog.

Een prachtig nieuw schoolgebouw waar wij met onze kennis en enthousiasme een wezenlijke bijdrage konden leveren. Met name ook aan de volledig houten kapconstructie, opgebouwd uit gelamineerde liggers en de gewenste kolomvrije ruimte.