Park Vijfsluizen

gepubliceerd op:

Aan de oostkant van Vlaardingen ligt Park Vijfsluizen, dat door Heijmans gefaseerd ontwikkeld wordt tot een nieuwe woonwijk met vijf verschillende buurten en een diversiteit aan woningtypen.

Fase B

In opdracht van Heijmans is SWINN als constructief adviseur en ontwerper verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie van fase B. Deze fase bestaat uit aan elkaar geschakelde woonblokken aan het water en huisvesten straks 155 appartementen, bergingen en 72 parkeerplaatsen met een totale bvo van ca. 22.000 m2.

Maakbare en uitvoerbare constructie

In goede samenwerking met de verschillende divisies van Heijmans heeft SWINN een efficiƫnte en doelmatige constructie ontworpen. Fase B bestaat uit 3 woonblokken die worden uitgevoerd in tunnelgietbouw. Deze blokken zijn onderling met elkaar verbonden door middel van stalen loopbruggen en overspannen ca. 10m.

Extra aandacht is besteed aan maakbaarheid en uitvoerbaarheid.
Ter plaatse van de grote onderdoorgang hebben wij een constructie bedacht die het tunnelproces niet belemmerd. De stabiliteit wordt verzorgd door raamwerking waardoor zoveel mogelijk vloeroppervlak kan worden benut als vrije woonruimte. De woongebouwen worden gefundeerd op Vibro-palen tot een diepte van ca. -24m tov NAP.

Planning

De verwachting is dat de bouw van fase B in het eerste kwartaal van 2022 start en de eerste woningen in de eerste helft van 2023 worden opgeleverd.