Poortmeesters wint Le Comteprijs 2023

gepubliceerd op:

Het ontwerp van het project Poortmeesters in Delft heeft de prestigieuze Le Comteprijs gewonnen. Deze prijs, ingesteld door de Historische Vereniging Delfia Batavorum, wordt jaarlijks toegekend aan de beste verfraaiing van het Delftse stadsbeeld.

De commissie van de Historische Vereniging Delfia Batavorum over Poortmeesters:
"Aan de zuidkant van Nieuw Delft pronkt een langgerekt woonblok, bestaande uit appartementen en eengezinswoningen. De gevels, opgetrokken uit lichte geelwitte bakstenen, vormen een harmonieus geheel. Opvallend zijn de twee poorten die toegang bieden tot het deels openbare binnenterrein, gekenmerkt door grote rondbogen. De zorgvuldig ontworpen terreininrichting omvat verspringende tegelpaden, groenvlakken en een uniforme tuinomheining. De ware blikvangers zijn de bijzonder afgewerkte poorten. De binnenkanten zijn volledig bedekt met diepblauw geglazuurde keramische elementen, vervaardigd met geavanceerde 3D-printtechniek."

Felicitaties aan het hele team achter Poortmeesters.
Ook wij zijn trots op deze erkenning: "Het winnen van de Le Comteprijs is een mooie beloning voor ons werk en benadrukt de goede samenwerking die aan de basis van dit project ligt," aldus Bram Crutzen, projectleider bij SWINN.