Project Notting Hill in Hoofddorp in de spotlights

gepubliceerd op:

In de nieuwe stadswijk Hyde Park in Hoofddorp ontstaat een bruisende gemeenschap met circa 3.800 appartementen, kantoren, voorzieningen en horeca. Elk appartementenblok draagt de naam van een iconische Londense wijk. Notting Hill, met 310 appartementen, is een van deze unieke woonblokken in dit ambitieuze project.

De eerste woningen van Notting Hill zijn kort na de bouwvak opgeleverd. Dit project, bestaande uit zes geschakelde woongebouwen rondom een centrale, groene binnentuin, beslaat zo’n 35.000 m². Het bevat een gemeenschappelijke plint met winkels, horeca, een fietsenstalling en een ondergrondse parkeergarage van 6.000 m².
Wij waren verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp, waarbij we intensief samenwerkten met MVSA Architect en opdrachtgever KBM Groep.

In het recent verschenen nummer van vakblad Stedenbouw staat Notting Hill in de spotlights. Hierin leest u meer over de innovatieve constructies van het gebouw, waaronder de wanden- en kolommenstructuur en de slimme toepassing van stramienmaten en repetitie. Zoals onze projectleider Bert Offringa opmerkt: “We hebben de grenzen van de constructieve mogelijkheden opgezocht, met voortdurende aandacht voor functionaliteit, maakbaarheid en betaalbaarheid.”

Notting Hill is een schitterend voorbeeld van hoe architectuur en constructie samensmelten tot een duurzaam en toekomstbestendig stadsdeel. Bent u ook nieuwsgierig naar de details achter dit iconische project? Lees dan hier het volledige artikel.