Project PoortMeesters met Delfts Blauwe knipoog

gepubliceerd op:

Aan de rand van het historische centrum van Delft komt PoortMeesters. Een carré vormig woongebouw met ruime stadswoningen en appartementen aan de ‘oevers’ van Nieuw Delft.

Ontwerp van varianten
Samen met BPD, Vera Yanovshtchinsky architecten en Ballast Nedam wordt volop gewerkt aan het ontwerp waarbij wij verantwoordelijk zijn voor de hoofddraagconstructie. Een ontwerp met een diversiteit aan woningtypes, die aangepast kunnen worden aan de wensen van de kopers.

De stadswoningen zijn er in vier varianten: normaal en breed, 3- en 4-laags. Verder komen er 2-, 3- en 4-kamerappartementen, lofts en een penthouse.

De grondgebonden woningen worden uitgevoerd met een prefab betonsysteem op een in het werk gestorte fundering en alles is gefundeerd op prefab betonpalen.

Delfts Blauw als eyecatcher
Project PoortMeesters dankt zijn naam aan de twee poorten, die toegang bieden tot de klimaatneutrale binnentuin, die bovenop de parkeergarage wordt aangelegd. Deze eyecatchers van het woongebouw worden bekleed met een 3D-geprint kunstwerk dat doet denken aan de bekende Delfts Blauwe tegeltjes.