Projectbezoek aan ROC Mondriaan

gepubliceerd op:

Deze maand is het nieuwe onderwijsgebouw van ROC Mondriaan aan de Vaz Diasdreef in het Haagse stadsdeel Leidschenveen officieel geopend. Het moderne gebouw, dat 13.800 m² beslaat en vier verdiepingen telt, herbergt drie verschillende MBO-opleidingen. Elke opleiding heeft een eigen verdieping, die onafhankelijk is ontworpen met een unieke levensduur en architectonische uitstraling.

Tijdens ons bezoek aan ROC Mondriaan kregen wij de kans om de sfeer van het indrukwekkende gebouw zelf te ervaren. Het centraal gelegen atrium, een van de meest opvallende kenmerken, fungeert als een bruisend hart van het gebouw en verbindt de verschillende scholen met elkaar. De openheid en ruimtelijkheid van het atrium dragen duidelijk bij aan de levendige sfeer en het gevoel van verbondenheid binnen het complex.

Daarnaast biedt het gebouw onderdak aan 55 lokalen, een aula en een multifunctionele tribunezaal en is er op de begane grond een parkeergarage met plaats voor 85 auto's en 200 fietsen. Het innovatieve ontwerp, met prefab houtskeletbouwelementen en een gevel van gemetselde stripbekleding, benadrukt de duurzaamheid en de moderne uitstraling van het gebouw.

ROC Mondriaan is niet alleen een functionele onderwijsomgeving, maar ook een plek die inspireert, wat tijdens ons bezoek goed voelbaar was. Het is een belangrijke aanwinst voor het onderwijs in de regio en belooft een stimulerende leeromgeving te zijn voor toekomstige studenten.