Renovatie en uitbreiding Christelijk Lyceum Zeist

gepubliceerd op:

Renovatie en uitbreiding is nodig voor het uit 1922 gedateerde hoofdgebouw aan de Lindenlaan in Zeist, waarin het Christelijk Lyceum Zeist (CLZ) is gehuisvest.

Het oorspronkelijke monumentale hoofdgebouw heeft in 1984 en 1999 diverse uitbreidingen aan de achterzijde gekregen. Deze uitbreidingen zijn aan een grondige renovatie toe. Gezien het leerlingenaantal is er tegelijkertijd een uitbreidingsbehoefte van het CLZ met als doel een totaal bvo van 9.628 m2.

De renovatie en uitbreiding biedt tegelijkertijd de mogelijkheid huidige knelpunten van de school aan te pakken en de eenheid te vergroten. De nieuwe delen komen in mooi contrast met het oude monumentale deel en biedt ruimte voor onderwijsvernieuwing met aandacht voor ventilatie, akoestiek en lichtniveau. Dit alles rondom een nieuw hart in de school met een passende entree naar de omgeving toe.

In opdracht van CVO Groep Zuidoost-Utrecht en onder begeleiding van HEVO advies- en bouwmanagement zijn wij gestart met het constructieve ontwerp, in samenwerking met Van Hoogevest Architecten.