Renovatie Winkelcentrum Ridderhof van start

gepubliceerd op:

De start bouw van winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn werd vorige week feestelijk gevierd.

Na een periode van voorbereidingen mooi om het startmoment van de renovatiewerkzaamheden met elkaar te markeren.

Het verouderde winkelhof wordt een eigentijds en compleet boodschappencentrum met een bvo van 11.000 m2 met winkels en horeca, dat aansluit bij de wensen van het winkelend publiek. De entrees worden vernieuwd en er komt een nieuwe transparante passage die voor veel daglicht zorgt. De bestaande bebouwing wordt gerenoveerd, de drie grote supermarkten worden vergroot. Er komt een tweede roltrap en er worden gezellige ontmoetingsplekken gecreëerd.

Constructieve uitwerking van alle aanpassingen

SWINN heeft, aan de hand van de bestaande constructieberekeningen en -tekeningen, de complete constructieve uitwerking verzorgd voor de nieuwe onderdelen en de aanpassingen aan de bestaande constructie. Wij waren al in een vroeg stadium betrokken bij de eerste schetsen van één van de belangrijkste aanpassingen van het centrum, namelijk het verhogen van het dak van de passage. Daarna zijn er nog diverse onderdelen bijgekomen wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de hele constructieve uitwerking van alle aanpassingen van het winkelcentrum voor beide opdrachtgevers: Hoogvliet Beheer en VVE & Retail Assets Investments.

Gefaseerde uitvoering

Terwijl het winkelcentrum Ridderhof gewoon open blijft wordt de hele renovatie gefaseerd uitgevoerd, gesplitst in een noordelijk- en zuidelijk deel.
In opdracht van VVE & Retail Assets Investments is Lowik inmiddels gestart met de aanpassingen aan het passagedak aan de noordzijde, waar de eerste contouren van het ontwerp al te zien zijn. CNSTRCT heeft afgelopen vrijdag, in opdracht van Hoogvliet Beheer, de eerste paal geslagen aan de zuidzijde en daar zullen ook spoedig de eerste contouren zichtbaar worden.

De planning is dat de renovatie medio 2025 volledig gereed is.