Sluitstuk Woerden Centraal

gepubliceerd op:

‘Le Perron’ is het sluitstuk én het hoogste gebouw van de 5 appartementengebouwen in Woerden Centraal, op het voormalige Campina terrein.

Een prachtig appartementengebouw bestaande uit 38 eigentijdse appartementen van 73 tot 173 m² in verschillende prijsklassen.

Momenteel wordt door Bolton Bouw hard gewerkt aan de in het werk gestorte fundering en de begane grond. Zodra de eerste verdieping gereed is zal het bouwwerk in rap tempo omhoog schieten, dankzij de tot in detail uitgedachte prefab. 
Met dit appartementengebouw sluiten we het project ‘Woerden Centraal’ af.

In het voortraject hebben wij samen met Venster Architecten het gebouw uitgewerkt in een BIM model. Ook Hibex, die de detailengineering en uitwerking verzorgt, werkt zijn constructieonderdelen tot in het kleinste detail in 3D uit. Op deze wijze worden alle aansluitingen op elkaar afgestemd en gecontroleerd.

Het gebouw kenmerkt zich door uitkragende delen en een strakke gevel van metselwerk en betonkaders. De gehele gevel wordt opgebouwd uit prefab sandwichelement, waarin buitenspouw- en binnenspouwbladen zijn gecombineerd. De buitenschil wordt daardoor als een vooraf uitgedachte 3D-puzzel in elkaar gezet.