Sony-gebouw wordt ‘Corendon Village’

gepubliceerd op:

Het Sony-gebouw aan de Schipholweg in Badhoevedorp wordt omgetoverd tot ‘Corendon Village’, het derde Corendon hotel in Nederland.

Het huidige hoge kantoorgebouw bestaat uit 10 bouwlagen en een kelder. Deze hoogbouw van ca. 15.500 m² wordt getransformeerd naar een hotel met bijbehorende faciliteiten.

De centrale hal wordt zodanig aangepast dat je er als gast gelijk thuis voelt en bij de receptie warm wordt welkom geheten. Hier komen nieuwe trappen en liften naar de etages en de kelder. Deze parkeerkelder wordt omgebouwd voor de ondersteunende functies zoals de wasserij.

Aangenaam verblijf
Corendon streeft een aangenaam verblijf voor de gast na. Naast veel luxe voorzieningen komt er ook een zwembad en een buitenterras. Het zwembad wordt op de begane grond, tegen het bestaande gebouw aan, gerealiseerd.
Op de 8e etage komt een buitenterras met een fraai uitzicht over de omgeving. Om deze terrasfunctie mogelijk te maken wordt de vloer verzwaard.

Al deze nieuwe voorzieningen vragen nieuwe installaties. Hiervoor zijn nieuwe sparingen en schachten noodzakelijk. Ook hierin vervullen wij een adviserende rol met het oog op de bestaande vloeren versus de beste oplossingen.

Inmiddels wordt het gebouw gestript zodat na de bouwvak de transformatie uitgevoerd kan worden.